Aalto Theater v nemeckom Essene na jeden večer ovládli dizajnéri z celého sveta a my sme boli medzi nimi. S radosťou oznamujeme, že Alca sa stala hrdým nositeľom Red Dot 2024!

Technika a dizajn ruka v ruke

Počas galavečera bola ocenená kolekcia WC tlačítok Linka a Dot.Dot. Tieto tlačítka vznikli v roku 2023 v spolupráci s renomovanou českou dizajnérkou Luciou Koldovou, ktorá kolekcii vtlačila punc originality a minimalizmu. Tlačítka sa vyznačujú mäkkými, pritom strohými líniami a precíznym spracovaním. Pozadu však nestoja ani ich užívateľské vlastnosti, ktoré zaručujú dokonalý komfort pri každodennom používaní. Za vznikom celej kolekcie stáli vývojári spoločnosti Alca na čele s  vedúcim Tomášom Kristom, ktorý si pre ocenenie prišiel do Essenu osobne. Keď človek prevezme ocenenie za prácu, na ktorej sa nejakou mierou podieľal, poteší to. Spolupráca s dizajnérom je pre nás ako technikov vždy zaujímavým spestrením a tak trochu výzvou. Porota Red Dotu nám jasne odkázala, že sme v tejto výzve obstáli na jedničku, neskrýva nadšenie Tomáš Krist.

Technika a dizajn ruka v ruke

Zlatý klinec pre Alcu

Red Dot 2024 je v poradí už tretie ocenenie v oblasti designu, ktoré si kolekcia Linka a Dot.Dot. vyslúžila, zároveň je tým najvýznamnejším. Jedná sa o svetovo najznámejšiu súťaž v odbore. Súťaž vznikla v roku 1955 v nemeckom Essene, kde dodnes sídli. Spoločnosti a dizajnéri sa môžu stretnúť v troch kategóriách, Alca zabodovala v kategórii Produktový dizajn. Získaniu tejto ceny predchádzali úspechy v súťažiach iF Design Award a Czech Grand Design 2024. Red Dot Design Award túto sériu úspechov dôstojne završuje.

Zlatý klinec pre Alcu

Pozrite sa, aká bola atmosféra na galavečere